Semnarea protocolului de prietenie

La momentul festiv a participat o numeroasă delegație sătmăreană, din care au făcut parte consilieri locali, Quartetul Fatyol și toboșarii lui Cserey Csaba, reprezentanți ai mass media locală sătmăreană, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență și alții. Din partea gazdelor au luat parte la momentul festiv, alături de oficialități, consilieri locali și membri marcanți ai comunității locale.


După semnarea actului de către cei doi primari, dr. Hans Lintner și Iuliu Ilyes, au mai rostit scurte alocuțiuni și cei doi prefecți Mark Hauptmann, al regiunii Tirol, și Radu Bud, al județului Satu Mare.


La inițierea relațiilor, semnarea protocolului de prietenie și apoi, într-un viitor apropiat din cele spuse de oficialii din ambele orașe, înfrățirea dintre localități, și-au adus o importantă contribuție conducerile Cluburilor Kiwanis Schwaz, respectiv Kiwanis Satu Mare, dar și cele ale conducerilor organizațiilor Caritas.

 

Michael Khuen-Belasi, viceprimarul orașului austriac și proprietarul hotelului "Plankenhof", în care a fost cazată delegația sătmăreană, s-a dovedit a fi nu numai o gazdă generoasă, ci și un prieten și îndrumător, gata în orice moment să ajute și să fie de folos oaspeților sătmăreni.


Semnarea protocolului a coincis cu începerea sărbătorilor "Silbersommer Schwaz" (Vara de argint Schwaz), care vor dura până în 7 octombrie.


Atât gazdele cât și oaspeții și-au exprimat speranța revederii în Satu Mare, cu ocazia semnării protocolului de înfrățire între cele două orașe.

Înapoi