Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor
2017-11-29 00:00:00

Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor

                             Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor

 


      În fiecare an, pe 25 noiembrie - Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor, demarează Campania celor 16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen şi se încheie pe 10 decembrie de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, stabilind astfel o conexiune simbolică între eliminarea violenţei împotriva femeii şi respectarea drepturilor omului. Campania a fost iniţiată în 1991 de către Women's Global Leadership Institute.

      SPAS Satu Mare a desfășurat mai multe activități în cadrul centrelor sale, la care au participat aproximativ 35 de persoane:

      Centrul Social Prichindel a marcat momentul prin organizarea unei întâlniri cu părinții, în cadrul Școlii pentru părinți, în data de 23 noiembrie la sediul Centrului. Întâlnirea a fost moderată de către d-șoara Orsi Szabo, consilier școlar al Liceului de Arte Aurel Popp, care prin joc a destins atmosfera, intrând ulterior în profunzimea temei.
      Centrul Multifuncțional Alter Ego a ținut să sensibilizeze comunitatea în care trăim în 27 noiembrie, printr-o întâlnire cu beneficiarii centrului, o întâlnire sensibilă, introspectivă pentru mulți, ce a vizat discuții legate de efectele psihologice, emoționale, comportamentale asupra întregului tablou familial. Activitatea a fost susținută de psihologul Centrului, Raluca Rebic. Pentru a înțelege mai bine aceste consecințe precum și profunzimea unui suflet marcat de violență domestică, o scrisoare a unei victime le-a fost citită beneficiarilor. Deși autorul a rămas anonim, cuvintele acestuia au reușit să descrie cel mai potrivit suferința îndurată, mai mult decât reușim noi, specialiștii să o facem.
       Centrul Social de Urgență pentru Adulți a avut-o ca invitată pe d-na psiholog Sorina Bumbuluț. Aceasta a discutat cu femeile beneficiare ale Centrului, despre modalitățile de recunoaștere a unei situații/persoane potențial abuzive/agresive, despre cum să se apere, le-a încurajat să spună NU și să ofere sprijin persoanelor care se confruntă cu astfel de probleme.

 

 

Înapoi