Vizita delegației din Ujgorod, cu prilejul încheierii unor parteneriate pentru proiecte europene
2018-02-02 13:27:47

Vizita delegației din Ujgorod, cu prilejul încheierii unor parteneriate pentru proiecte europene

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a primit joi, 1 februarie, vizita unei delegații din orașul înfrățit Ujgorod (Ucraina). Delegația a fost formată din președintele Consiliului Regional Ujgorod, Ruslan Chornak, consilierul local al orașului Ujgorod, Volodymyr Khymynets, decanul Facultății de Științe Economice din cadrul Universității de Stat din Ujgorod, Mikola Palinchak, respectiv antreprenorul Mihail Bokoci. 

 

"Am primt astăzi vizita unor prieteni dragi din Ujgorod alături de care vom putea să încheiem diferite parteneriate pentru a accesa împreună fonduri europene privind dezvoltarea unor domenii precum învățământ, sănătate, turism și cultură. Avem toată deschiderea pentru încheierea unor parteneriate pe termen lung care în urma cărora să construim implementăm proiecte palpabile, în beneficiul cetățenilor", a declarat primarul Kereskényi Gábor.


În cadrul discuțiilor, un subiect pe care s-a pus accent a fost dezvoltarea unui parteneriat între Universitatea de Stat din Ujgorod și filiala din Satu Mare a Universității de Vest "Vasile Goldiș". Reprezentanții celor două unități de învățământ superior vor lua pentru prima dată contact într-o întâlnire mai amplă care va avea loc vineri, 2 februarie.


" Mă bucur că am reușit să mijlocesc încheierea unui parteneriat dintre cele două Universități, pentru ca aceste instituții de învățământ superior să pună bazele unor programe comune, care ar facilita atragerea unor finanțări europene și implicit dezvoltarea învățământului superior în Satu Mare și Ujgorod. Trebuie să îndrăznim să dezvoltăm aceste parteneriate nu doar la nivelul administrațiilor locale, ci în mai multe domenii de activitate pentru că beneficiile lor se vor vedea la nivelul întregii comunității", a subliniat edilul municipiului Satu Mare.

 

Întâlnirile partenerilor noștrii din Ujgorod au continuat vineri, 2 februarie, la Consiliul Județean Satu Mare și la filiala din Satu Mare a Universității de Vest "Vasile Goldiș". S-au pus bazele unor colaborări pentru accesarea de fonduri europene în domenii precum educația, sănătatea, cultura și turismul.

 

 

 

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

 

Galerie Foto

Înapoi