Rezultate sportive de excepţie
2007-05-02 00:00:00

Rezultate sportive de excepţie Cristian Lapustea de la Samuraiul va participa la Europene

cristian lapustea
Cristian Lapustea
, dublu vicecampion national la karate, legitimat la clubul Samuraiul Satu Mare, va participa la Campionatele Europene de karate organizate la inceputul lunii mai la Bratislava. Componentul lotului national al FRKM va concura in cadrul probei kumite individual seniori +85 kg si cu echipa Romaniei la proba pe echipe kumite. Cristian Lapustea, care practica acest sport de 17 ani, este cel mai vechi karateka la CS Samuraiul, unde il are ca antrenor pe Robert Magos. Sportivul satmarean a obtinut titlul de vicecampion national in luna martie la C.N. de Shotokan, iar in luna aprilie a castigat tot o medalie de argint, devenind vicecampion national la C.N. de interstiluri, ambele organizate la Brasov. Echipa de kumite seniori, alcatuita din Soos Robert, Anzik Arnold, Lapustea Cristian si Gacs Robert, a participat la un stagiu de pregatire desfasurat la Brasov in perioada 27 - 29 aprilie. Delegatia “Samurailor”  a fost condusa de presedintele clubului, Magos Robert 5 DAN.

Karate
Cristian Lapustea, argint la “Nationalele” WKF

Eficienta maxima pentru CS Samuraiul la Campionatele Nationale WKF ale seniorilor de la Brasov. Clubul condus de Robert Magos a deplasat sub Tâmpa un singur karateka, pe Cristian Lapustea, si a reusit sa obtina si o medalie la cat. +85 kg, kumite. “Cristian Lapustea a luat argintul la categoria lui de greutate si putem spune c-am scos un rezultat excelent la Brasov. Punct ochit, punct lovit”, a declarat, la finele concursului, Robert Magos. Medalia de argint i-a adus lui Lapustea si convocarea la lotul national de karate, seniori! De remarcat ca la startul nationalelor erau inscrisi peste 150 de karateka de la cele mai bune cluburi din tara. (F.M.)


Argint si bronz pentru Samuraiul

La intrecerile Campionatului National de Karate Shotokan, organizate de Federatia Romana de Karate Modern (FRKM) la sfarsitul lunii aprilie la Brasov, au luat parte si trei componenti ai clubului Samuraiul.
In urma concursurilor sportivii de la Samuraiul au obtinut urmatoarele rezultate:

Cristian Lapustea - vicecampion national la kumite, cat. 120 kg.
Soos Robert - medalie de bronz, cat. 90 kg.
George Argyilean - locul IV

Sportivii satmareni au fost insotiti la Brasov de vicepresedintele clubului, Csatari Attila.

Înapoi