Proiectul bugetului local pe anul 2018
2018-01-09 00:00:00

Proiectul bugetului local pe anul 2018

Publicăm azi, 09.01.2018, Proiectul bugetului local de venituri şi cheltuieli al municipiului Satu Mare pe anul 2018, pe prima pagină la secţiunea „Dezbateri Publice". Cei interesaţi pot transmite, în scris, propuneri, sugestii cu valoare de recomandare privind conţinutul bugetului, în termen de 15 zile de la data publicării. Sugestiile şi propunerile dumneavoastră vor fi analizate până la data prezentării bugetului în cadrul şedinţei Consiliului local de aprobare a Bugetului local pe anul 2018.
Precizăm faptul că proiectul de buget a fost întocmit fără a avea următoarele informaţii:
1. sume defalcate din T.V.A. pentru finanţarea unităţilor de învăţământ din municipiu, care potrivit actelor normative în vigoare se alocă parţial de la bugetul de stat şi se comunică de către D.G.R.F.P Cluj Napoca, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Satu Mare,
2. sume defalcate din T.V.A. pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul municipiului (funcţionare Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, funcţionare creşe, indemnizaţii personae cu handicap, salariile personalului însoţitor al persoanelor cu handicap, etc), care potrivit actelor normative în domeniu se comunică de către D.G.R.F.P Cluj Napoca, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Satu Mare,
3. transferurile voluntare de la Consiliul Judeţean Satu Mare pentru finanţarea instituţiilor de cultură,
4. subvenţiile de la bugetul de stat pentru acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei,
5. subvenţiile de la bugetul de stat pentru finanţarea sănătăţii, (finanţarea cheltuielilor de personal şi a cheltuielilor de funcţionare la cabinetele medicale şcolare din municipiu).
Menţionăm faptul că aceste sume au fost incluse în bugetul municipiului Satu Mare la nivelul necesarului estimat pentru anul 2018, sau la nivelul cheltuielilor realizate la finele anului 2017, urmând să fie modificate în baza comunicărilor care ne vor fi transmise din partea D.G.R.F.P Cluj Napoca, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Satu Mare, Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, respectiv Consiliul Judeţean Satu Mare.

Fișiere atașate

Înapoi