Parada Florilor, marchează Ziua Europeană a Parcurilor
2019-05-15 12:41:11

Parada Florilor, marchează Ziua Europeană a Parcurilor

Primaria Municipiului Satu Mare se alătură și în acest an ca și partener Agenției pentru Protecția Mediului, în vederea organizării celei de-a XI-a ediții a Paradei Florilor. Evenimentul va avea loc în 18 mai, începând cu ora 9.45, la Complexul de educație ecologică din Grădina Romei ( Casa Verde).

 

Astfel, programul evenimentului este următorul:

• Ora 9.45 - adunarea participanților în fața Casei Verzi din Grădina Romei
• Ora 9.45-10.00 - depuneri de coroane la bustul lui Kiss Gedeon
• Ora 10.00 -alaiului format dintr-un car alegoric împodobit cu flori, urmat de majorete, toboșari, participanți, vor defila până în fața Palatului Administrativ.


Traseul paradei va fi următorul: Grădina Romei - Calea Traian-Bulevardul Vasile Lucaciu -Piața Romană - Bulevardul Transilvania ( în fața restaurantului Central).

 

Evenimentul are ca scop conștientizarea comunității sătmărene privind necesitatea spațiilor verzi și valorificarea deșeurilor ( anvelorpelor). Astfel, ținând cont de importanța colectării selective a deșeurilor și a valorificării acestora în contextul protejării mediului, în acest program, Parada Florilor se va finaliza în Centrul nou al municipiului, unde pe malul drept al Someșului, pe versantul digului dinspre Bld. Transilvania va fi montat numele municipiului din 83 de anvelope care vor " înflori " cu ajutorul copiilor participanți care vor pune ghivecele cu flori aduse de acasă.

 

 

 

Înapoi