Întâlnire pe tema noului regulament de gestionare a câinilor comunitari
2017-11-13 16:02:36

Întâlnire pe tema noului regulament de gestionare a câinilor comunitari

Executivul Primăriei Municipiului Satu Mare a supus dezbaterii publice un nou regulament de gestionare a câinilor fără stăpân începând cu 16 octombrie 2017. Până în prezent opinia publică, dar și asociațiile de protecție a animalelor au putut aduce modificări și completări în vederea eficientizări acestui serviciu public și a îmbunătățirii modului în care se desfășoară gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Satu Mare.

O singură solicitare s-a primit în acest sens, din partea Asociației de Protecție a Animalelor "Free Life" Satu Mare. Astfel, luni, 13 noiembrie, administatorul public al orașului a avut o discuție pe marginea acestui regulament care urmează să fie supus votului consilierilor locali la finalul lunii noiembrie.

Asociația de Protecție a Animalelor "Free Life" Satu Mare, reprezentată în cadrul discuției de trei voluntari, a venit cu mai multe propuneri importante în vederea completării regulamentului, dintre care amintim:

Interzicea operatorului care ridică și gestionează câinii comunitari de a aduce în centrul de adăpost din Satu Mare câini care provin din alte localități.


Obligativitatea operatorului de a demara campanii de informare și sterilizarea a câinilor din municipiul Satu Mare
La adopția câinelui care are sub 9 luni, proprietarul va trebui să semneze un contract prin care își asumă angajamentul că va steriliza câinele după împlinirea vârstei de sterilizare.

 

Administratorul public al orașului, Maskulik Csaba a subliniat că Primăria Municipiului Satu Mare are tot interesul și deschiderea pentru a se implica în activitățile de conștientizare și informare a populației cu privire la gestionarea câinilor fără stăpân, motiv pentru care s-a și elaborat acest nou regulament.


După adoptarea regulamentului în cadrul Consiliului Local, serviciul public de ridicare și gestionare a câinilor comunitari va fi scos la licitație publică. Prin această procedură serviciul public va fi externalizat unui operator care va răspunde direct de buna funcționare și gestionare a lui.

 


Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare

 

Înapoi