întâlnire la Centrul Multifuncțional Alter Ego pe tema siguranței în mediul online
2018-02-08 10:52:00

întâlnire la Centrul Multifuncțional Alter Ego pe tema siguranței în mediul online

Polițiștii sătmăreni continuă colaborarea cu Centrul Multifuncțional ALTER EGO a cărei activitate este susținută de Primăria Municipiului Satu Mare. O nouă activitate preventiv - educativă a avut loc marți, 6 februarie, cu 37 de beneficiari ai Centrului.

 

Întâlnirea a avut ca temă,,Siguranța în mediul online", accentul punându-se pe măsurile de siguranță, pornind de la situații concrete, în care au fost implicați elevii prezenți. Mesajul transmis pe parcursul activității a fost: "Folosește internetul cu grijă! Informează-te!"

 

Centrul Multifuncțional ALTER EGO a oferit în 2017 servicii unui număr de 40 copii proveniți din familii monoparentale, cu risc de abandonare, cu risc de ruptură a legăturii de familie. Astfel, au fost oganizate sute de activități de asistență socială și psihologică cu beneficiarii Centrului și cu părinții acestora, respectiv 86 ședințe de consiliere psihologică de grup, destinate dezvoltării personale din diferite proiecte precum: Identitate personală, Efectele calculatorului, Emoții negative-Frica, Orientare școlară și profesională. 

 

Activitățile cu copii și cu părinții aflați în situații vulnerabile vor continua și în 2018 pentru a creşte şansele de integrare/reintegrare a copiilor şi tinerilor în familie, la școală, în societate, orientare școlară; a adulţilor cu probleme sociale (familii dezorganizate, şomeri, a persoanelor dependente etc.); a persoanelor vârstnice, în vederea oferirii unor oportunităţi reale de a-şi depăşi situaţia de risc, comportamentul adictiv şi de a se integra/reintegra în societatea din municipiul Satu Mare.

 

 

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Satu Mare 

 

Galerie Foto

Înapoi