"Caravana Culturii“ ajunge în municipiul Satu Mare
2017-08-11 10:04:51

"Caravana Culturii“ ajunge în municipiul Satu Mare

 

Locuitorii municipiului Satu Mare sunt invitați să participe  miercuri, 16 august 2017,  de la ora 14.00, în sala de lectură „Gheorghe Bulgăr" a Bibliotecii Județene Satu Mare, la o întâlnire cu un grup de scriitori, critici literari, poeți și jurnaliști, veniți din diverse zone ale țării.

 

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului interjudețean „Caravana Culturii", ediția a II-a.  La întâlnirea cu sătmărenii, vor participa oaspeți de seamă, scriitori, poeți, artiști, interpreți de muzică și jurnaliști din mai multe orașe din țară. Din program nu vor lipsi următoarele: lansări de carte, muzică și poezie, discuțiile interactive.

 

"Caravana Culturii" se doreşte a fi „un turneu prin ţară pentru înfrăţire şi colaborare pe zonă culturală", conform declarațiilor conf. univ. dr. Marian Bărăscu, poet și președintele Asociației „Rusidava Culturală". Organizatorilor și instituțiilor cuprinse în acest proiect le revine plăcuta misiune de a facilita întâlnirea dintre membrii comunității lor și creatori ai actului cultural.

 

Organizatorii evenimentului din Satu Mare sunt Biblioteca Județeană, instituție publică de cultură din subordinea Consiliului Județean Satu Mare, Grupul cultural "Inspirescu Cervantes" și Asociația Clubul creatorilor "Afirmarea".

 

Până ajunge în municipiul Satu Mare, Caravana Culturii va mai poposi în Curtea de Argeș, Drobeta Turnu Severin, Timișoara și Baia Mare.

 

Înapoi