Testvérvárosok

Lengyelországban, Rzeszówban mutatkoztak be a szatmárnémeti képzőművészek

Szatmárnémeti és Rzeszów (Lengyelország) városok testvérvárosi kapcsolatának továbbépítése-, egymás szellemiségének, kulturális életének- megismerése érdekében szerveztek kiállítást július 15-én, Rzeszówban, a két város festőművészei, szobrászai. A kölcsönösség jegyében, 2010 július 20-tól, a Szatmárnémeti Művészeti Múzeumban is megtekinthető az a kiállítás, melyen a lengyelországi, rzeszów-i kortárs művészek egy csoportja mutatkozik be, alkotásaik révén. A kiállítás mindkét városban augusztus 9-ig várja az érdeklődőket, művészetet kedvelőket. A szatmárnémeti tárlat zárórendezvényére, hétfőn, augusztus 9-én kerül sor, mindkét város polgármesterének jelenlétében...

Minőségbiztosítás az önkormányzati szolgáltatásokban

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Griph Consulting Kft, 2010 március 17-én, 10 órai kezdettel, a Helyi Tanács termében felkészítőt tart "Minőségbiztosítás az önkormányzatokban" címmel...

Európai Tanács díszzászlójának ünnepélyes átadása

Egy nagyszabású ünnepség keretén belül Szatmárnémeti központi parkjában Ilyés Gyula polgármester átvehette az EU egyik legnagyobb kitüntetését, az európai díszzászlót.

Szatmárnémeti - Befektetési lehetőségek

A kiadvány Nyíregyháza Önkormányzatának segítségével, az Európai Unió támogatásával készült.

Területfejlesztők találozója Csengerben

A Magyarországért Európában nyíregyházi egyesület, valamint a Tasnád Közösségfejlesztéséért Civil Egyesület kezdeményezte konferencián a határmenti települések együttműködésének ösztönzése, új, közös regionális stratégiák, tervek kidolgozása, a Románia EU csatlakozásával kialakult új helyzet elemzése és további potenciális együtműködések felvállalása volt a cél.

Helyzetgyakorlatok

A Zuthphen - Tartu - Szatmárnémeti városaiban működő szociális osztályok átalakítását, valamint az osztályokon dolgozó munkaerő jobb kihasználását célzó, tavaly megkezdődött közös projekt egy újabb fázisaként tegnap Szatmárnémetiben folytatódott a szakemberek "oktatása".

Wolfenbüttel-i krónika avató

November 16-18 között, Ilyés Gyula polgármester és Gabriel Les alpolgármester a németországi Wolfenbüttelbe tartózkodik, a Szatmárnémeti-Wolfenbüttel testvérvárosi kapcsolatát rögzítő krónika bemutatóján vesznek részt

Wolfenbüttel- Szatmárnémeti 1970-2005. Egy testvérvárosi kapcsolat krónikája

Holnap, november 14-én, 12 órai kezdettel tartják a "Wolfenbüttel- Szatmárnémeti 1970-2005. Egy testvérvárosi kapcsolat krónikája" kiadvány hivatalos bemutatóját Szatmárnémetiben, az Astoria Szállóban és ez alkalomból idelátogat Wolfenbüttel leköszönõ polgármestere, Axel Gummert is.

Szatmári küldöttség Nyíregyházán

Nyíregyháza önkormányzata 2006 szeptember 07-10 között egy nemzetközi találkozót szervez, „Egyenlő eséllyel Európában"- összefogás az akadálymentesség és a hátrányos helyzetben lévők esélyegyenlőségének előmozdítására a testvérvárosi kapcsolatok keretében-címmel.

A Dinu Lipatti Filharmónia régóta várt wolfenbütteli koncertje

2005. november 15-én, kedden, a testvéri és partneri kapcsolatok ápolásának alkalmából, a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Állami Román Filharmónia zenekara, Franz Lamprecht vezetésével a wolfenbütteli Trinitatis templomban tartott nagysikerű koncertet.

 

Szatmárnémetit bemutató kiállítás a wolfenbütteli polgármesteri hivatalban

Axel Gummert polgármester szatméri kollégájával, Gabriel Leş alpolgármesterrel közösen avatták fel Wolfenbüttel polgármesteri hivatalában a Szatmárnémeti - Múlt és jelen című kiállítást.

A Dinu Lipatti Filharmónia wolfenbütteli koncertje

2005. november 15-én, 19 óra 30 perckor, a testvéri és partneri kapcsolatok ápolásának alkalmából, a Szatmárnémeti Dinu Lipatti Állami Román Filharmónia zenekara, Franz Lamprecht vezetésével a wolfenbütteli Trinitatis templomban tartott nagysikerű koncertet.

 

 

 

 

Szatmárnémeti küldöttség Wolfenbüttelben

November 13-17. között, szatmárnémeti küldöttség, melynek tagjai Gabriel Leş alpolgármester valamint Szatmárnémeti önkormányzatának tanácsosai, látogat a németországi Wolfenbüttel testvérvárosba.

Zutpheni küldöttségek

2005. október 9 és 22-e között városunkban tartózkodik a Zutphen-Szatmárnémeti Kapcsolatok Koordinációs Bizottságának két tagja, Gijs van Nus és Evelien van Nus.

Vissza