Cetăţeni de onoare

Nicolae Mureșan

Nicolae Mureșan în întreaga sa activitate a militat pentru păstrarea și valorificarea tradiției și creației cultural-artistice, a patrimoniului cultural,imaterial, tradițional, din zona etnofolclorică a Codrului din județul Satu Mare. Având în vedere activitatea îndelungată de carieră artistică a interpretului de muzică populară pe scenele din întreaga ţară şi nu numai, unde a reprezentat cu cinste şi demnitate tradiţiile şi portul popular sătmărean, cât și aniversarea celor patruzeci de ani de prestigioasă carieră artistică printr-un concert aniversar care a avut loc în municipiul Satu Mare, i s-a acordat în 20 aprilie 2017, titlul de "Cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare"

 

 

Simona Pop

Având în vedere activitatea îndelungată şi plină în realizări a spadasinei Simona Pop, desfăşurată în municipiu la Clubul Sportiv Satu Mare până în anul 2012 anul plecării sale în Bucureşti;după o medalie de argint şi una de bronz la Mondiale, două medalii de aur, una de argint şi una de bronz la Europene urmează aurul la Olimpiada de la Rio, prima Olimpiadă din cariera Simonei Pop;promovarea oraşului nostru pe plan European şi Mondial în lumea sportivă şi nu numai,Simonei Pop i s-a acordat titlul de "Cetăţean de onoare" al municipiului Satu Mare.

László Paulovics

László Paulovics este cel mai recunoscut peisagist și portretist sătmărean din ultimul sfert de veac, arta sa devenind o oglindă fidelă și credibilă a meleagurilor sătmărene și a oamenilor din această microregiune. Este o personalitate artistică foarte influentă, maestru de seamă a mai multor generații de graficienși și pictori sătmăreni.

Ca urmare a activității sale, acesta a primit titlul de "Cetățean de onoare" al municipiului Satu Mare în 24 septembrie 2015.

 

Rumelia Koren

Dr. Rumelia Koren desfășoară o bogată activitate științifică la Universitatea din Tel Aviv, invenţiile în tehnici medicale având ca punct de plecare activitatea desfăşurată la Satu Mare.

Preasfințitul Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar al Maramureșului și Sătmarului

Preasfinția Sa, Iustin Sigheteanul a primit titlul de "Cetățean de Onoare" de partea a peste 20 de primării de municipii, orase și comune din cuprinsul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Titlul de "Cetățean de Onoare" a municipiului Satu Mare i-a fost acordat cu ocazia hramului bisericii "Sfinții Împărați Constantin și Elena" care a avut loc în data de 21 mai 2013.

Helmut M. Berner

31.10.2013

profesorul Helmut M. Berner

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

28.06.2012

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a născut la data de 22 iulie 1951 în satul Dobreşti, comuna Bara, judeţul Timiş, fiind al treilea copil în familia învăţătorului Alexie şi Stela Ciobotea.

Vasile Bura

Astăzi, 18.12.2008, la ora 13, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean a avut loc festivitatea de înmânare a titlului de cetăţean de onoare al oraşului, profesorului universitar, dr.Bura Vasile, oferit de către Consiliul Local şi Primăria municipiului Satu Mare...

Evelien van Nus – Nekkers

18.10.2007

Prima apropiere dintre oraşele Satu Mare și Zutphen a avut loc după inundațiile din luna mai 1970. Pe vremea inundațiilor la Satu Mare se află și un om de afaceri din Zutphen care a pornit o acțiune de binefacere pentru victimele inundațiilor.

Gijs Van Nus

18.10.2007

Prima apropiere dintre oraşele Satu Mare și Zutphen a avut loc după inundațiile din luna mai 1970. Pe vremea inundațiilor la Satu Mare se află și un om de afaceri din Zutphen care a pornit o acțiune de binefacere pentru victimele inundațiilor.

Ecaterina Stahl

11.05.2006

Cea mai valoroasă sportivă de până acum a oraşului Satu Mare

Mircea Florian

11.05.2006

Sătmarul este pentru mine Oraşul fundamental: aici m-am născut, am crescut, aici am visat, m-am îndrăgostit, am creat şi am gândit spre un viitor ce vroiam să fie cât mai bun pentru toţi.

Gabriell Ştrempel

11.05.2006

S-a născut la 8 septembrie 1926, în comuna Pomi, jud Satu Mare. Liceul îl face la Satu Mare la "Mihai Eminescu” unde îşi susţine şi bacalaureatul în anul 1947.

Csipler Sandor

Antrenorul emerit al faimoasei școli sătmărene de scrimă din anii '40-'80

Vasile Savinescu

Cronicile muzicale ale lui Vasile Savinescu sunt mărturiile unui om de artă şi cultură. Cu uimitoare precizie de detaliu, publicistul şi criticul a înregistrat timp de aproape trei decenii cele auzite: recitaluri, concerte simfonice

Franz Lamprecht

Maestrul german Franz Lamprecht, prim dirijor şi director muzical în cadrul Filarmonicii de Stat "Dinu Lipatti" colaborează cu această instituţie începând cu anul 1992.

Rudolf Fatyol

În prezent este solist concertist al Filarmonicii "Dinu Lipatti” din Satu Mare şi director al acestei instituţii, profesor la Conservatorul de muzică din Debrecen şi la Academia de muzică, "Gh. Dima” Cluj-Napoca.

Axel Gummert

Axel Gummert s-a născut la 18.10.1944 în Wittmar. Este profesor de chimie, fizică şi matematică. Căsătorit în 1966 are un fiu şi doi nepoţi. Între 1975 şi 2000 a fost directorul şcolii Orientierungstufe Cranachstrabe din Wolfenbuttel.

Hans Lindner

“Ajutorul nostru poate fi doar o contribuţie la purtarea sarcinilor proprii, o susţinere reală a străduinţelor individului sau a comunităţii”. Sunt însă momente în care trebuie reacţionat oportun şi rapid: un ajutor rapid poate să facă minuni.

Ilie Ilaşcu

.....................

Alexandru Florian

................................

Klauss Steilman

...............................................

Acs Alajos

..................................

Manfred Ammon

În luna martie 1996, în cadrul unei festivităţi din Primărie, Manfred Ammon a fost declarat Cetăţean de onoare al oraşului Satu Mare pentru îndelungata sa activitate din cadrul relaţiilor de înfrăţire dintre oraşele Satu Mare şi Wolfenbüttel.

Daniel Prodan

S-a născut la data de 23.03.1972

Înapoi