Cetăţeni de onoare

Helmut M. Berner

31.10.2013

profesorul Helmut M. Berner

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

28.06.2012

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a născut la data de 22 iulie 1951 în satul Dobreşti, comuna Bara, judeţul Timiş, fiind al treilea copil în familia învăţătorului Alexie şi Stela Ciobotea.

Vasile Bura

Astăzi, 18.12.2008, la ora 13, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean a avut loc festivitatea de înmânare a titlului de cetăţean de onoare al oraşului, profesorului universitar, dr.Bura Vasile, oferit de către Consiliul Local şi Primăria municipiului Satu Mare...

Evelien van Nus – Nekkers

18.10.2007

Prima apropiere dintre oraşele Satu Mare și Zutphen a avut loc după inundațiile din luna mai 1970. Pe vremea inundațiilor la Satu Mare se află și un om de afaceri din Zutphen care a pornit o acțiune de binefacere pentru victimele inundațiilor.

Gijs Van Nus

18.10.2007

Prima apropiere dintre oraşele Satu Mare și Zutphen a avut loc după inundațiile din luna mai 1970. Pe vremea inundațiilor la Satu Mare se află și un om de afaceri din Zutphen care a pornit o acțiune de binefacere pentru victimele inundațiilor.

Ecaterina Stahl

11.05.2006

Cea mai valoroasă sportivă de până acum a oraşului Satu Mare

Mircea Florian

11.05.2006

Sătmarul este pentru mine Oraşul fundamental: aici m-am născut, am crescut, aici am visat, m-am îndrăgostit, am creat şi am gândit spre un viitor ce vroiam să fie cât mai bun pentru toţi.

Gabriell Ştrempel

11.05.2006

S-a născut la 8 septembrie 1926, în comuna Pomi, jud Satu Mare. Liceul îl face la Satu Mare la "Mihai Eminescu” unde îşi susţine şi bacalaureatul în anul 1947.

Csipler Sandor

Antrenorul emerit al faimoasei școli sătmărene de scrimă din anii '40-'80

Vasile Savinescu

Cronicile muzicale ale lui Vasile Savinescu sunt mărturiile unui om de artă şi cultură. Cu uimitoare precizie de detaliu, publicistul şi criticul a înregistrat timp de aproape trei decenii cele auzite: recitaluri, concerte simfonice

Franz Lamprecht

Maestrul german Franz Lamprecht, prim dirijor şi director muzical în cadrul Filarmonicii de Stat "Dinu Lipatti" colaborează cu această instituţie începând cu anul 1992.

Rudolf Fatyol

În prezent este solist concertist al Filarmonicii "Dinu Lipatti” din Satu Mare şi director al acestei instituţii, profesor la Conservatorul de muzică din Debrecen şi la Academia de muzică, "Gh. Dima” Cluj-Napoca.

Axel Gummert

Axel Gummert s-a născut la 18.10.1944 în Wittmar. Este profesor de chimie, fizică şi matematică. Căsătorit în 1966 are un fiu şi doi nepoţi. Între 1975 şi 2000 a fost directorul şcolii Orientierungstufe Cranachstrabe din Wolfenbuttel.

Hans Lindner

“Ajutorul nostru poate fi doar o contribuţie la purtarea sarcinilor proprii, o susţinere reală a străduinţelor individului sau a comunităţii”. Sunt însă momente în care trebuie reacţionat oportun şi rapid: un ajutor rapid poate să facă minuni.

Ilie Ilaşcu

.....................

Alexandru Florian

................................

Klauss Steilman

...............................................

Acs Alajos

..................................

Manfred Ammon

În luna martie 1996, în cadrul unei festivităţi din Primărie, Manfred Ammon a fost declarat Cetăţean de onoare al oraşului Satu Mare pentru îndelungata sa activitate din cadrul relaţiilor de înfrăţire dintre oraşele Satu Mare şi Wolfenbüttel.

Daniel Prodan

S-a născut la data de 23.03.1972

Enătescu Virgil

Medic psihiatru. S-a născut la Braşov în 11 noiembrie 1940. Dr. V. Enătescu a frecventat şi onorat, cu lucrări şi comunicări, Cercul de Bionica de la Timişoara condus de Ed. Pamfil.

Înapoi