Activităţi şcolare

Sărbătoare la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”

 

Primarul municipiului Satu Mare, domnul Iuliu Ilyes, participă astăzi la marele eveniment al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" intitulat "Tradiţii şi actualitate" .

Şedinţa comisiei de finanţare a unităţilor de învăţământ

  • În data de 14.05.2008 la ora 900 va avea loc în sediul Primăriei Municipiului Satu Mare la cabinet viceprimar, şedinţa "Comisiei de finanţare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat" în care se vor analiza solicitările venite din partea unităţilor de învăţământ prin adrese începând cu data de 01.02.2008.

Finala jocului Bursa Ideilor

 

Azi, 5 mai 2008, primarul Iuliu Ilyes a participat la Salonul Opel West unde s-a organizat finala jocului-concurs Bursa Ideilor, ediţia a V-a, de către Fundaţia Hans Lindner Satu Mare.

Colaborare cu scoli din Polonia, Anglia, Grecia si Italia

 

A inceput derularea a doua proiecte Comenius - Proiect Scolar si un Proiect de Dezvoltare Scolara.Gradinita nr.33 va avea oaspeti din strainatate

Concursul de Chimie “Chimexpert”

 

De-a lungul a trei zile, municipiul Satu Mare este "centrul de evaluare" al elevilor pasionati de chimie din Romania. Faza Nationala a Concursului de Chimie "Chimexpert" este in desfasurare. Gazda pentru a treia oara, fiind vorba in fapt si despre a treia editie, este municipiul Satu Mare.

Publicaţia şcolară “Profesia”

 

Cu doar cateva zile inaintea incheierii anului scolar 2006/2007, Grupul Scolar "Traian Vuia" din Satu Mare a editat numarul 20 al publicatiei scolare "Profesia", realizata in limbile romana si germana. Din subiecte: Comemorare Bacovia, Dincolo de ore, Ziua Pamantului, Ziua Europei,..

Proiecte interculturale

 

Proiectul a avut ca tema ideea "Să trăim uniţi in Europa", cu scenariul scris in limbile rommanes si romana, si s-a bucurat de o larga audienta,

3 proiecte finantate de UE

 

Casa Corpului Didactic a castigat 3 proiecte finantate de UE. Profesorii satmareni iau legatura cu cadre didactice din Europa In aceasta perioada, Casa Corpului Didactic Satu Mare deruleaza mai multe proiecte, 225 de cadre didactice participa la cursuri de formare

Scoala Lucian Blaga

 

Ieri, la Scoala cu clasele I-VIII "Lucian Blaga", din Satu Mare, au fost deschise manifestarile intitulate "Zilele Lucian Blaga", editia 2007, in fapt a IV-a.

Oaspeti din orasul Érd

 

În perioada 19-21 aprilie, Scoala Generala "Mariánum" din localitatea Érd - Ungaria va raspunde la invitatia scolii infratite din Satu Mare: Grupul Scolar Teologic Romano-Catolic "Hám János".

“Sanitarii priceputi”

 

Cu o veche traditie de peste 50 de ani, Crucea Rosie - Filiala Satu Mare organizeaza in fiecare an concursul de educatie pentru sanatate "Sanitarii priceputi" care se adreseaza elevilor din ciclul gimnazial si liceal.

Schimb de experienţă între elevi

În cursul zilei de luni, 2 aprilie 2007, o delegaţie formată din 16 elevi şi trei însoţitori din oraşul înfrăţit Wolfenbüttel (Germania), a efectuat o vizită la sediul Primăriei Municipiului Satu Mare.

Concurs despre UE

 

Elevii clasei a IV-a A de la Scoala cu clasele I-VIII nr. 13 din Satu Mare au participat la concursul "Ce stim despre U.E.?".

“Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”

 

Scopul proiectului este de a promova formarea atitudinilor necesare pentru a intelege interrelatiile dintre oameni, cultura si mediul inconjurator, pentru dezvoltarea activitatii constiente

Colaborare transfrontalieră

 

Gradinita cu Program Prelungit (GPP) nr. 33 din Satu Mare, Micro 17, este prima unitate de invatamint prescolar din judet care deruleaza doua proiecte Comenius şi colaboreaza cu institutii de invatamint din 6 tari

Festivalul “Rotaract”

 

Din iniţiativa "Rotaract", divizia de tineret a Rotary Club, acest eveniment prinde viaţă, intre 4 si 6 martie, în sălile Teatrului de Nord.

“Este primavară în Europa”

 

La Scoala "Ion Creangă" a avut loc spectacolul intitulat "Este primavară în Europa", acţiune desfaşurată in cadrul parteneriatului "Micul cetăţean european".

Grup de iniţiativă la Universitatea ,,V. Goldiş,,

 

Ieri, 22 februarie, la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" a avut loc o intilnire in cadrul careia a fost dezbatuta initiativa unui grup de intelectuali si oameni de afaceri din Satu Mare, privind infiintarea unei fundatii caritabile pentru sprijinirea scolarizarii copiilor dotati intelectual, dar defavorizati social.

Concurs pe teme istorice

 

În organizarea Societatii Cultural-Patriotice "Avram Iancu" din Satu Mare, ieri, la scoala cu acelasi nume a avut loc concursul cultural-educativ "Muntii Apuseni, inima Ardealului"

Înapoi