Carte de oaspeți

scrieți un mesaj
Dragomir 2015-03-03

Subiect:   Solicitare - str. Floare de Colt

In speranta ca se vor lua masuri, doresc sa va aduc la cunostinta urmatorul aspect: pe strada Floare de Colt, proprietarul imobilului de la nr. 3, pe nume Pop Sebastian depoziteaza de-a lungul intregii curti, care este paralela, de altfel, cu strada, tot felul de masini stricate, remorci, gramezi de fier vechi si bineinteles, buruienile sunt peste un metru...avand in vedere ca a transformat acel teren in depozit de fier vechi precum si depozit de mizerii, zona a devenit un mediu prielnic pentru soareci, sobolani si chiar si serpi, in timpul verii... Am incercat sa rezolvam amiabil problema, dar a fost imposibil, acesta afirmand in repetate randuri ca este proprietatea lui si poate face ce pofteste... Nu doar in numele meu ci si a restului vecinilor, va rog respectuos sa rezolvati si aceasta problema. Va multumim!

Raspuns:


Referitor la sesizarea dumneavoastră vă comunicăm că în urma activităţilor efectuate de către poliţiştii locali, a fost identificat proprietarul terenului de pe str. Floare de colţ, nr. 3, căruia i s-au adus la cunoştinţă prevederile H.C.L. Satu Mare nr. 90/2012 privind întreţinerea terenurilor virane aflate în proprietate privată din intravilanul municipiului Satu Mare.
Acesta s-a conformat igienizând terenul.


Cu stimă,

DIRECTOR GENERAL                                       ŞEF BIROU
    Precup Ioan                                                   Andreica Cornel

 

alex 2014-12-16

Subiect:   masina parcat pe margina drumului

buna,am mai sesizat,problema cu duba parcat pe marginea drumului,balta blonda nr.9,cu numar de MM,care nu este miscat,saptamani,intregi,de pe loc,zilnic trec acolo,ese un pericol de accident,mai ales,petru pietoni,copii,care circula pe marginea drumului,ca nu este,trotuar,mam interesat de vecini,al cui apartine,au zis ca apartine de , locatarul,de la nr 9,nu pot sa cred,ca are curte unde incap ,5,6 masini,si el lasa duba ,parcat pe marginea drumului,saptamini,la rind,fara sa miste din,loc,atita nesimtire numai la noi exista,dimineata cind,merg la servici,efectiv nu vezi pietonii,care apar din spatele masinii,ca din senin,va rog daca exista cadru legal,sa faceti ceva,ar fi un lucru,bun sa puneti,indicator,STATIONAREA INTERZISA,va multumesc,cu stima.

Raspuns:


    Referitor la sesizarea dumneavoastră cu privire la faptul că pe strada Balta Blondă, la mijlocul străzii este parcat un autovehicul marca Volskwagen Transporter cu numărul de înmatriculare MM-12-LSF, vă comunicăm că s-a identificat proprietarul acestuia şi atenţionat cu privire la acest lucru, luându-şi angajamentul ca pe viitor să parcheze autoutilitara în curte.
   Totodată vă aducem la cunoştinţă că autovehiculul este parcat regulamentar, în zonă neexistând restricţii de circulaţie în acest sens.
    În momentul în care prin zonă va fi deviat traficul greu, vor fi montate indicatoare rutiere în vederea fluidizării circulaţiei.
   Locaţia va fi monitorizată periodic în continuare de către patrulele noastre urmând a fi luate măsuri legale dacă situaţia o impune.

   Cu stimă

     DIRECTOR GENERAL            ŞEF SERVICIU
         Precup Ioan                              Blaga Sergiu

                                Întocmit,
                      ŞEF BIROU SECTOR 4
                             Feher Ioan

 

Locatari str muresului 2014-12-15

Subiect:   masini pe spatiu verde

Buna ziua vreau sa fac o sesizare in numele locatarilor de pe str Muresului din micro 14 in legatura cu cateva masini care au facut din spatiul verde dintre blocurile 3 si 5 o adevarata mocirla dar nu ajunge ca parcheaza acolo mai poarta si tot noroiul pe trotuarele din fata blocului in asa hal ca nu mai putem intra in casa scarii numai cu cizme de guma ,nu putem lasa nici copii la joaca doarece nu au unde ca nu e numai noroi si mocirla in fata blocului desi in spatele blocurilor sunt destule locuri de parcare am mai facut reclamatii dar nu a venit nimeni ca sa ia masuri si pentru trei patru soferi suferim 50-60 de familii Rog foarte mult organele abilitare sa ia masuri inpotriva acestori nesimtiti Va multumesc Cu stima Locatarii blocurilor 3-5 de pe str Muresului

Raspuns:


Referitor la sesizarea dumneavoastră din data de 15.12.2014 cu privire la faptul că pe zona destinată spaţiului verde dintre blocurile 3 şi 5 de pe strada Mureşului sunt parcate maşini, vă comunicăm că au fost identificate mai multe autoturisme, proprietarii acestora au fost sancţionaţi contravenţional , iar zona va fi monitorizată în continuare.

Cu stimă

DIRECTOR GENERAL             ŞEF SERVICIU
     Precup Ioan                             Blaga Sergiu

                    Întocmit,
            ŞEF BIROU SECTOR 4
                 Feher Ioan

 

Florin 2014-12-12

Subiect:   masini parcate pe spatiu verde

Buna ziua a-si vrea sa fac o sesizare de pe strada Muresului intre blocurile de pe Muresului 5 si Muresului 3 in legatura cu masinile parcate pe spatiu verde mai bine zis pe fostul spatiu verde caci acuma e o aratura nu altceva Nu ajunga ca parcheaza pe spatiu verde dar intra si ies pe trotuarul din fata blocului purtand astfel tot noroiul pe trotuar si nu putem intra in scari numai cu barca s-au cizma de guma, nu putem lasa copii in fata blocului la joaca deoarece nu este alceva decat noroi si mocirla desi sunt locuri de parcare destule in spatele blocului Rog in numele locatarilor sa se ia masuri pentru a rezolva problema noastra Va multumesc Cu mult respect Florin

Raspuns:


       Referitor la sesizarea dumneavoastră din data de 12.12.2014 cu privire la faptul că pe zona destinată spaţiului verde dintre blocurile 3 şi 5 de pe strada Mureşului sunt parcate maşini, vă comunicăm că au fost identificate mai multe autoturisme, proprietarii acestora au fost sancţionaţi contravenţional , iar zona va fi monitorizată în continuare.

Cu stimă

DIRECTOR GENERAL                ŞEF SERVICIU
     Precup Ioan                                 Blaga Sergiu

                           Întocmit,
                 ŞEF BIROU SECTOR 4
                           Feher Ioan

 

Locatar 2014-04-28

Subiect:   Masini abandonate

Buna ziua. Pe aleea Begoniei , mai nou se face legea de catre locatari de aici. In primul rand , sunt cateva masini abandonate, nemiscate, fara numere de inmatriculare , care ocupa locurile de parcare. In al doilea rand , se inmultesc microbusele de firma si capurile de TIR, prin cartier, cred ca aceste microbuse ar trebui sa stea in curtea firmei , nu pe domeniul public . Am observat ca in zona micro 15 si micro 16 au fost date jos garajele , la noi oare de ce nu se poate face acest lucru si in schimbul garajelor sa se faca unele locuri de parcare?

Raspuns:


 

     La sesizarea privind existenţa maşinilor abandonate, a microbuselor şi a capurilor de TIR în parcările de pe Aleea Begoniei din municipiul Satu Mare, vă comunicăm că în cauză au fost luate măsurile legale care se impuneau, iar zona este monitorizată periodic.

    Totodată, vă recomandăm ca în cazul în care mai constataţi acest gen de fapte, să vă adresaţi telefonic instituţiei noastre (0361 - 919, 0733956970) pentru a putea interveni în cel mai scurt timp pentru luarea măsurilor legale care se impun.

 

            Cu stimă,

 

                    DIRECTOR GENERAL                                     ŞEF SERVICIU

                             Precup Ioan                                                 Blaga Sergiu

 

Varga Gheorghe 2014-04-08

Subiect:   Masini parcate pe trotuar!!!

Bună ziua. Doresc să atrag atenția Serviciului de Circulație din cadrul Poliției Locale Satu Mare asupra unui aspect deosebit de grav. În ultima perioadă tot mai multe trotuare sunt puse sub stăpânire de către unii șoferi fără scrupule și maniere. Aproape peste tot se pot vedea mașini ocupând fraudulos trotuarul fie din comoditate fie din lene sau din prostie, pentru a "fluidiza" circulația pe partea carosabilă, fără să se gândească la pietoni care în cele mai multe cazuri trebuie să-i ocolească coborând pe partea carosabilă și devenind astfel potențiale victime ale accidentelor de circulație. Situația este și mai gravă dacă luăm în considerare faptul că printre acești pietoni sunt mulți părinți cu copii mici sau cu cărucioare, pentru care timpul necesar ocolirii mașinilor lăsate nesimțit pe trotuar, este mult mai mare. Un astfel de exemplu este și cel al proprietarului autoutilitarei SM 12 SPD care în repetate rânduri își lasă mașina pe trotuarul de pe strada Aviatorilor imediat după intersecția cu strada Unirii. Ieri seara, în jurul orei 18.00 mastodontul mai sus menționat ocupa bine-cunoscutul spațiu când un domn cu cărucior a fost nevoit să-l ocolească, bineînțeles pe partea carosabilă. Nu mi se pare corect șă punem în pericol viețile unor oameni doar pentru că niște nesimțiți ocupă trotuarele! Vă rog să luați urgent măsuri, fiind vorba despre o scțiune repetată! Cu stimă și considerație, Gheorghe V.

Raspuns:


 

     La sesizarea privind parcarea unei autoutilitare pe trotuarul de pe strada Aviatorilor, vă comunicăm că în speţă au fost luate măsuri de sancţionare contravenţională.

    Totodată monitorizăm şi aspectele privind existenţa maşinilor parcate pe trotuare în municipiul Satu Mare, urmând a fi luate măsurile legale care se impun în fiecare caz în parte.

    Vă recomandăm ca în cazul în care mai constataţi acest gen de fapte, să vă adresaţi telefonic instituţiei noastre (0361 - 919, 0733956970) pentru a putea interveni în cel mai scurt timp pentru luarea măsurilor legale care se impun.

 

            Cu stimă,

 

                    DIRECTOR GENERAL                                     ŞEF SERVICIU

                             Precup Ioan                                                  Blaga Sergiu

 

GLODEANU MARIN 2014-04-03

Subiect:   constructie neautorizata

Buna ziua pe str UJGOROD din SATU MARE ,proprietarul BUTEREZU COSTEL ,are o constructie neautorizata P M si lasata in paragina din 2010 de cand a fost amendat de catre primarie ,dar au trecut 4ani si noi vecinii am ramas tot cu hidosenia construita de acest vecin fara sa respecte nici o lege de urbanism .nu intelegem de ce nu se demoleaza aceasta constructie ilegala .

Raspuns:


Referitor la sesizarea d-voastră prin prezenta vă comunicăm următoarele:
• Pentru lucrările executate fără autorizaţie de construire domnului Buterezu Costel i s-a întocmit Proces verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor în anul 2010.
• Pentru nerespectarea măsurilor dispuse în procesul verbal, Primăria Satu Mare a acţionat în instanţă contravenientul , pentru ca Instanţa la rândul ei să dispună contravenientului efectuarea unei expertize tehnice pentru lucrările executate şi obţinerea autorizaţiei de construire.
• Tribunalul Satu Mare a admis solicitarea noastră şi a acordat termen de intrare în legalitate până la data de 15.03.2012.
• Între timp contravenientul a continuat lucrările de construire, deşi prin procesul verbal s-a dispus oprirea acestora, motiv pentru care Primăria Satu Mare, în anul 2011, a sesizat organele de urmărire penală.
• Până la soluţionarea definitivă a sesizării penale nu putem lua alte măsuri.

 

Intocmit

Armos Attila

Mihai 2014-01-30

Subiect:   Strada Teilor

Buna ziua, Vreau sa fac o sesizare in legatura cu starea drumului de pe Strada Teilor pe portiune dintre intersectia cu Strada Anghel Saligny si Azilul de batrani. Acest drum este intr-o stare jalnica, de nedescris, sunt niste cratere enorme pentru ca gropi nu se mai pot numi, practic nu se mai poate circula pe aceasta portiune de drum. Intelegem ca in aceasta perioada nu se poate incepe reabilitarea acestei portiuni dar macar un utilaj sa il niveleze si sa umple aceste cratere cu pietris pentru ca asfalt nu exista pe acest drum, decat pamant. Va rog respectuos sa luati in seama aceasta sesizare si speram la o rezolvare cat mai curand a acestei probleme pentru ca nu este posibil ca intr-un municipiu, un oras european sa nu poti circula cu autoturismul pe o portiune de drum destinat acestui scop. Va multumesc.

Raspuns:


Bună ziua,

Referitor la sesizarea dumneavoastră vă comunicăm următoarele:

În data de 30 ianuarie 2014 Primăria Municipiului Satu Mare a semnat contractul de lucrări a proiectului " Decongestionare traficului din zona centrală a municipiului Satu Mare prin reabilitarea şi dezvoltarea infrastructurii urbane între pasajul peste calea ferată, platforma industrială pentru accesarea centurii de ocolire nordică" - proiect finanţat prin fonduri europene.
În cadrul acestui proiect sun prevăzute lucrări de reabilitare a părţii carosbile şi lucrări la conductele de apă şi canalizare pe următoarele străzi: Str. Axente Sever, Str. Barbu Lăutarul, Str.Emil Racoviţă, Str. Lazarului, Str. Panait Istrati şi Str. Teilor..
În funcţie de condiţiile meteo, se va demara în în cel mai scurt timp procesul de execuţie a acestor lucrări.
Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă dăm asigurări că vom interveni în cel mai scurt timp posibil.

Cu respect,

Responsabil Tehnic
Ing. Boroş Sergiu

 

 

TINTA COSMIN 2014-01-28

Subiect:   Demolarea Garajelor

Buna seara,azi am primit somatie din partea primariei pt eliberarea garajului de pe domeniul public situate pe str.P-ta Rodului din Micro 16 si as dori sa va intreb ce se va intampla in cazul in care voi goli garajul de bunurile aflate in el dar nu voi avea posibilitatea sa il demolez. Pe aceasta cale as dori sa solicit si obtinerea unui loc de parcare in fata imobilului(scari) H6 deoarece sunt locatar in acest imobil Cu stima Tinta Cosmin Cu stima si respect Tinta Cosmin

Raspuns:


Referitor la sesizarea dumneavoastră, vă facem cunoscut faptul că demolarea garajelor executate fără autorizaţie de construire, pe teren aparţinând domeniului public al municipiului Satu Mare, se va face în baza dispoziţiei primarului, în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 50/1991 R/A privind autorizarea executării lucrărolor de construcţii.

Demolarea garajelor este doar o chestiune de timp, în prezent se lucrează la un program amplu ce include amenajări pentru locuri de parcare şi locuri de joacă pentru copii în cartierul Micro 16.

În cazul în care nu aveţi posibilitatea de a demola garajul, acest lucru va fi efectuat de Primărie.

Referitor la obţinerea unui loc de parcare vă rugăm să vă adresaţi Serviciului Administrarea Domeniului Public, P-ţa Someş, la etaj.

 

 

 

AdministratorPublic                                     Şef birou

Băbuţ Domuţa Dan                                 ing. Bota Rodica

 

 

 

Zsolt 2014-01-17

Subiect:   lipsa de bun simt

Buna ziua Va rog sa ajutati cumva in rezolvarea problemei mele. Locuiesc pe str. Careiului C51 din Satu Mare. Am loc de parcare rezervata linga bloc. Locul meu de parcare este nr 18. Cel mai nefavorabil loc din parcare. Zilnic de mai multe ori vin soferii si parcheaza chiar in mijlocul parcarii. Nu in locul meu de parcare , in mijlocul parcarii. Vedeti pozele atasate : http://oi43.tinypic.com/2csfaz5.jpg http://oi41.tinypic.com/2rx9lk3.jpg Am fost la Politia Locala , am cerut sa ma ajute , domnii o zis ca ei nu poate sa ajute , trebuie sa rezolve Firma de Parcare de la care inchiriez locul de parcare. Am fost si la ei , au raspuns ca ei degeaba trag o linie pe asfalt , cu ala nu rezolv nimic , fiindca soferii tot o sa parcheze aiurea. Sa chem pe politia in cazul in care sunt blocat , si politia o sa amendeze. DAR...eu plec la serviciu dimineata la ora 4,40. Degeaba vine politia afara , masina ramane tot acolo si eu nu pot sa merg la serviciu. Va rog frumos ajutati la rezolvarea problemei mele , sau macar spuntei va rog la cine sa merg , ce sa fac. Nu pot sa stau in fiecare seara cu stressul , oare o sa pot sa merg dimineata la servici sau nu. Ps : mentionez ca anul trecut angajatii ADP-ului au adus niste butoaie din ciment ca sa opreasca parcarea in zona verde. Dupa cum vedeti pe poze , si aceste butoaie au fost miscate , si zilnic parcheaza cineva acolo. Eu inteleg ca sunt probleme cu numarul locuriilor de parcare , dar tutusi un pic de bun simt nu ar strica din partea locatariilor-soferiilor. Multumesc mult Zsolt

Raspuns:


 

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI SATU MARE

POLIŢIA LOCALĂ

 

    Referitor la sesizarea dumneavoastră privind blocarea accesului în parcare de către diverşi conducători auto, vă recomandăm să vă adresaţi instituţiei noastre la numerele de telefon 0261-727020 / 0733956970 în cazul în care constataţi încălcarea prevederilor legale referitoare la parcare.

    În ce priveşte parcarea pe spaţiul verde, în cazul în care vom constata încălcări ale prevederilor legale, vor fi luate măsuri legale în acest sens.

            Cu stimă,

 

                    DIRECTOR GENERAL                                     ŞEF SERVICIU

                             Precup Ioan                                                   Blaga Sergiu

 

ioan 2013-12-09

Subiect:   semafor str. Basarabiei

Va rog sa analizati posibilitatea instalarii unui semafor la intersectia str. Basarabiei cu B-dul. Octavian Goga ( Piata George Boitor ). Argumente: - pietonii care traverseaza strada in dreptul bisericii ingreuneaza circulatia prin fatul ca autoturismele care vin din directia podului trebuie sa opreasca pentru a ceda trecerea. ( existenta unui semafor ar reduce blocajul circulatiei dinspre pod prin faptul ca pietonii ar putea sa traverseze strada numai odata la 3-4 minute) - autoturismele care doresc sa iasa de pe strada Basarabiei spre Micro 17 sau Carpati II trebuie sa astepte foarte mult deoarece trebuie sa cedeze trecerea la toate autoturismele . Prin instalarea unui semafor ar putea vira spre stanga timp de 20 secunde odata la aprox. 5 minute ( concomitent cu posibilitatea traversarii de catre pietoni a b-dul. Ocatvian Goga.) Cred ca varianta pe care v-am prezentat-o ar putea duce la fluidizarea traficului in zona Burdea. In acest sens va rog analizati cu simt de raspundere propunerea mea. Va multumesc anticipat.

Raspuns:


Bună ziua,

Propunerea dumneavoastră privind posibilitatea instalării unui semafor la trecerea de pietoni de la intersecţia străzii Basarabia cu b-dul O. Goga, a fost analizată astăzi 16.01.2014, în şedinţa comisiei de circulaţie. S-a decis faptul că nu este oportună montarea unui semafor în locaţia solicitată.
Pentru detalii suplimentare vă rugăm să contactaţi secretara comisiei de siguranţă a circulaţiei, doamna Luminiţa Surulescu, la numărul de telefon : 0261 807 514

 

Ioan 2013-11-06

Subiect:   Florisal

Buna ziua, in parcarea de la Poiana Codrului din Micro 16 Florisalul de ce nu vine sa faca curat pentru ca sunt niste saci cu mizerie lasati la margine acolo unde e zona verde cu copaci.

Raspuns:


Bună ziua,

Problema sesizată a fost soluţionată în data de 08.11.2013.

 

Marius 2013-11-05

Subiect:   Mizerie

As avea rugamintea la cei care se ocupa de curatenie sa treaca va rog frumos sub scarile de la podul Golescu, acele scari care coboara de la pod la dig in Micro 16, partea spre cartier, acolo sub scari cineva a aruncat galeti de var alb e plin de mizerie acolo, galetile sunt lasate acolo pe jos, v-as ruga sa trimiteti pe cineva sa faca curat. Multumesc

Raspuns:
Bună ziua,


Vă aducem la cunoştinţă faptul că zona amintită de dumneavoastră a fost curăţată în data de 06.11.2013.

Manea Anca 2013-10-06

Subiect:   Cainii maidanezi

Buna ziua, As dori sa stiu ce se intimpla cu cainii adunati de pe strazi si unde vor fi adapostiti? De ce nu se castreaza cei din mediul rural ? Deoarece in mare parte de la sate pornesc aceste abandonari. Vor fi iar puiuti aruncati in strada daca nu se iau masuri din radacina si de unde porneste aceasta inmultire.

Raspuns:


Bună ziua,

 

Câinii fără stăpâni de pe raza municipiului Satu Mare sunt adunaţi la adăpostul autorizat de pe strada Dara unde sunt ţinuţi timp de 7 zile, conform legii în vigoare, după care sunt sterilizaţi şi transferaţi la Asociaţia Freelife Satu Mare.

M.Angela 2013-09-14

Subiect:   nelamurire

Buna ziua Dl Primar Am o nelamurire in legatura cu adunarea cainilor comunitari. Imediat dupa ce a fost aprobata legea, hingherii din Satu Mare s-au pus pe treaba: s-au oprit la centrul commercial Rachel, de unde au adunat caini, de la firmele aflate in zona, nu stiu cati la numar. Noi, oamenii de rand, asa am inteles, ca vor fi adunati cainii fara stapani, nu cainii firmelor, printre care si caini de paza (ca nu sunt rottweileri, ce conteaza). De exemplu la Rachel au fost 2 caini, de ani de zile, blanzi, prietenosi, fara probleme. Noaptea isi faceau datoria, va rog sa treceti prin zona la lasarea intunericului si o sa vedeti ca nu cainii sunt problema noaptea si nu este usor sa ramai paznic in astfel de locuri, fara ajutorul cainilor. Mai au cateva zile, poate nici nu mai traiesc …Nu stiu daca se va obosi cineva sa se duca dupa ei, dar stiu sigur, ca zona nu va ramane fara caini, vor fi adusi altele in locul lor – si atunci spuneti-mi: ACESTI BANI NU AU FOST ARUNCATI DEGEABA? Sunt sigura ca nu este singurul caz. Ca nimeni nu a zis nimic? S-a creat asa o ura intre oamnei, iubitori si neiubitori, cu si fara suflet, incat multi oameni nu mai au curaj sa spuna adevarul. Cu speranta, ca se vor rezolva aceste probleme va doresc o zi buna Cu stima M.Angela

Raspuns:


Bună ziua,


Câinii care sunt găsiţi pe străzi sunt consideraţi câini fără stăpân şi din acest motiv sunt ridicaţi şi duşi la adăpost. Hingherii nu strâng câini din curţile firmelor. Dacă au fost ridicaţi câinii din zona amintită de dumneavoastră, cu siguranţă erau în afara curţii.
Pentru a evita pe viitor astfel de incidente neplăcute, vă rugăm să luaţi măsurile necesare.

 

 

 

Serviciul Administrarea Domeniului Public şi Privat, Servicii Publice

 

 

Gal Ilona 2013-09-07

Subiect:   cei 7 ani de acasa

Exista vre-o lege( in afara de legile ~cei 7 ani de acasa~) cu privire la scuturatul hainelor , covoarelor pe geamurile vecinilor? Vecina mea, Ardelean Persida crede ca are DREPT de asa ceva, precum familie ei are drept sa-si parcheze zilnic masina la usa de la intrarea din spate a blocului, sa detina animale in apartament, care urla de fiecare data cand scoate la plimbare, deranjand vecinii. Daca nu exista lege, ce fel de drepturi avem noi, care suferim de asa ceva? Ce fel de drepturi au cei care doresc sa se simte bine in propriile lor apartament fata de cei care nu tin cont de faptul ca intr-o scara de bloc mai stau si altii, nu numai ei? Imi cer scuze pentru ca va deranjez cu asa ceva, stiu ca sunt probleme mult mai importante de rezolvat pentru Dumneavoastra, dar alta solutie n-am gasit, pentru ca spunand asta la vecina, raspunsul era, ca ea are drept sa scuture.Are drept si sa ma deranjeze? Cu respect si multumiri: Gal Ilona, Aleea Ipotesti 2/43

Raspuns:


 

Referitor la sesizarea dumneavoastră privind disconfortul pe care îl provoacă vecina de la apartamentul 46, vă comunicăm că i s-a atras atenţia asupra menţinerii unui climat de bună vecinătate, în caz contrar fiind pasibilă de a fi sancţionată contravenţional.

Menţionăm că legea nu interzice deţinerea de animale în apartament, cu condiţia de a nu provoca disconfort fonic şi olfactiv, lucru pe care nu l-am constatat cu ocazia verificărilor efectuate.

Vă recomandăm ca în momentul în care consideraţi că se încalcă prevederile legale, să ne sesizaţi telefonic în timp util la numerele de telefon 0261-727020 / 0733-956970 , pentru a putea interveni cât mai operativ în vederea luării măsurilor legale care se impun.

 

Cu stimă,

 

                    DIRECTOR GENERAL                                            ŞEF SERVICIU O.P.

                     ing. Găzdac C. Florian                                            Blaga Sergiu

 

 

S Marin 2013-08-01

Subiect:   Buna Seara

M-ar interesa si pe mine cand aveti in plan sa faceti si pentru locuitorii Satmarelului un mic parculet de joaca pentru copii. Locatia exista, in curtea Caminului Cultural, doar bunavointa primariei mai trebuie. Nu de alta dar si Satmarelul este cartier al Satmarului, avem si noi copii.

Raspuns:


Bună ziua,

Am luat în considerare solicitarea dumneavoastră referitoare la amenajarea unui părculeţ de joacă pentru copii în cartierul Sătmărel, dar având în vedere bugetul de venituri şi cheltuieli a Municipiului Satu Mare, limitat pe anul 2013, vă comunicăm că acest obiectiv va fi pe lista noastră de priorităţi pentru anul următor.


Serviciul Investiţii

 

 

Judith 2013-06-27

Subiect:   parola noua

Buna ziua ! Am primit parola noua dar nu stiu unde ma loghez sau de unde intru .Multumesc pentru ajutor !

Raspuns:


Bună ziua.

 

    Așa cum v-am explicat personal azi 27.06.2013, când ați ridicat credențialele pentru acces la plata impozitelor și taxelor locale on-line, datorită faptului că nu ați avut adresa de domiciliu completă în baza noastră de date (lipsă număr postal), nu sa generat automat o parolă pentru dumneavoastră de către Serviciul Național Electronic de Plăți (S.N.E.P.) pentru că sistemul nu acceptă generare de credențiale fără adresă completă, deși la dumneavoastră în actul de identitete nu figurează la adresa de domiciliu număr postal. Pentru aceasta a trebuit să vă generăm manual credențialele de acces in S.N.E.P. pentru care ați depus cererea nr 9344/27.06.2013 la secretaruiatul D.I.T.L. Pentru ca să nu vă deplasați încă o dată la sediul nostru pentru ridicarea credențialelor de acces S.N.E.P., acestea au fost înmânate pe loc către dumneavoastră cu mențiunea că aceste credențiale vor fi valide începând cu mâine 28.06.2013. acest lucru este specificat și în documentul pe care l-ați primit cu credențialele prin: "Deoarece deocamdata nu sunteti asociat niciunei institutii aferente sistemului SNEP la autentificare veti primi urmatorul mesaj: "Utilizatorul nu este asociat unei institutii!" In cel mai scurt timp posibil veti fi asociat institutiei Primaria Municipiului Satu Mare si va veti putea autentifica in SNEP. Ne cerem scuze pentru neplacerile create si va multumim pentru intelegere."

    Logarea in S.N.E.P. se face la adresa www.ghiseul.ro. Acest lucru este desasemenea specificat în documentul pe care l-ați primit cu credențialele prin: " In momentul primei autentificari in Sistemul National Electronic de Plata Online a Taxelor si Impozitelor, disponibil la adresa https://www.ghiseul.ro datele de autentificare vor fi schimbate de catre dumneavoastra indiferent de modalitatea prin care ati obtinut numele de utilizator si parola (de la ghiseul primariei sau prin posta)."

 

Vă mulțumim pentru înțelegere.

O zi bună.

 

Cu respect,

ing. Erös Gyula

 

 

 

 

JUdith 2013-06-14

Subiect:   impozite si taxe

Buna ziua ! Vreau sa va intreb cum se poate intra pe site , la verificarea impozitelor . Ce datorii am ? Am parola dar nu gasesc link-ul de unde pot intra . Multumesc

Raspuns:


Bună ziua. Parola pe care o dețineți nu mai este valabilă de la inceputul anului 2013, acest lucru a fost afișat pe siteul municipiului Satu Mare la:

 

http://www.satu-mare.ro/ancora/plata-online

http://www.satu-mare.ro/stiri/impozite-i-taxe-locale-plata-on-line&page=1

 

Pentru a putea accesa palta on-line a taxelor și impozitelor trebuie să obțineți o nouă parolă, pe care puteți să o ridicați de la sediul Direcției impozite și taxe locale Satu Mare, anunțat prin:

 

http://www.satu-mare.ro/stiri/plata-on-line-a-impozitelor-si-taxelor-1370852814&page=1

 

Vă așteptăm pentru ridicarea noi parole.

Mulțumim pentru înțelegere.

O zi bună.

Radu 2013-05-23

Subiect:   Asfaltare zona Cubic

Buna seara!! Domnule primar!!! va rog frumos sa-mi spuneti cand incep lucrarile de modernizare a strazilor de pamant ( Cocorilor, Lacului, Fagetului etc.), sunt sanse ca in aceasta vara sa inceapa efectiv lucrarile, sau pana la toamna ne tot vindeti gogosi cu castigarea licitatiilor, intocmirea documentatiei specifice, atribuirea lucrarilor etc... iar prin luna Octombrie nu ne mai permit conditiile meteorologice si o lasam pe la primavara cand vremea va fi favorabila marilor lucrari. Poate am fost putin ironic, dar cu tot respectul va rog sa-mi comunicati daca exista o planificare, un calendar al lucrarilor, cand incep, cand se termina etc. Va multumesc.

Raspuns:


         

                               

 
La solicitarea dumneavoastră cu privire la asfaltarea zonei Cubic, vă comunicăm următoarele:
 
    Municipiul Satu Mare a semnat un contract de execuţie lucări în data de 11.04.2013 având ca obiect execuţia lucărilor "Creşterea calităţii vieţii şi asigurarea unor condiţii la nivel european prin regenerarea susţinută a zonei rezidenţiale Solidarităţii din municipiul Satu Mare - Solidreg".
    Lucrările au început în data de 08.05.2013 şi 80% din lucrări vor fi finalizate în cursul anului 2013, urmând ca diferenţa de 20 % să se execute în 2014 .
 
 

                                                                                                                 Şef  Serviciu  Investiţii,

                                                                                                                  ing. Szucs Zsigmond

 


Vlad Cristea 2013-05-23

Subiect:   Masina abandonata

Buna ziua. Ma numesc Vlad Cristea si as dori sa sesizez Politia Locala cu privire la faptul ca exista o masina abandonata de mult timp. Eu am biroul in cladirea din pasajul Coposu si parchez masina pe strada regulamentar si platesc taxa de parcare, in schimb as avea rugamintea atunci ca o masina ce sta de multi ani abandonata, un Renault vechi dinainte de '90, sa fie ridicata pt a se elibera spatiul. E vorba de acel spatiu din spatele terasei Ali Baba, din pasajul Coposu, unde sunt parcate mai multe masini, pentru ca pe strada Decebal nu mai e loc, e vizavi cu cladirea de birouri. Acolo unde este masina abandonata, se poate vedea ca e veche si abandonata acel Renault, acolo au lasat unii si ceva pungi cu gunoi, langa masina. Daca s-ar putea ridica, ar fi bine pentru ca se mai elibereaza spatiu, mai ales ca e zona verde presupun. Multumesc.

Raspuns:


Bună ziua,

Referitor la sesizarea dumneavoastră privind situaţia unui autovehicul Renault abandonat în spatele terasei Ali Baba din Pasajul Corneliu Coposu, vă comunicăm că au fost începute demersurile legale conform Legii nr.421/2003 privind vehiculele abandonate sau fără stăpân, fiind aplicată o somaţie pe autovehicul.
În cazul în care în termen legal acesta nu va fi dus de pe domeniul public de către proprietar, se va proceda la ridicarea acestuia de către A.D.P în urma dispoziţiei ce va fi emisă de Primarul municipiului Satu Mare.


Cu stimă,

DIRECTOR GENERAL                                 ŞEF SERVICIU
ing.Găzdac C.Florian                                 Blaga Sergiu

Rusu Ileana 2013-04-14

Subiect:   Reabilitare termica

S-au depus documentele necesare reabilitarii termice al Asociatiei de proprietari P.25 Octombrie bl.10-12, in anul 2011. S-au aprobat de consiliul local si facut niste calcule din partea firmei Serbis si s-a afisat costul lucrarilor.As vrea sa stiu cand vor incepe lucrarile de reabilitare.Va multumesc

Raspuns:


Buna ziua,

 

Documentaţia tehnică realizată de primărie în vederea reabilitării termice a imobilului dumneavoastră a fost depusă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi în anul 2012 s-a obţinut Avizul Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării. Pentru toate blocurile pentru care s-a obţinut acest aviz, se aşteaptă în continuare finanţare de la minister în vederea începerii lucrărilor. Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să vă adresaţi Biroului Energetic, Primăria municipiului Satu Mare.

 

Caia Monica,

consilier

necula robert 2013-03-25

Subiect:   ORDINE PUBLICA!

ROG POLITIA LOCALA SI JANDARMERIA,ALATURI DE POLITIE,SA NU MAI DEA VOIE TIGANILOE CE UMBLA LA TOMBEROANE SA AIBA ACCES IN ORAS! AU OBICEIUL SA FURE ORICE! SA FIE TRIMISI LA MUNCA IN FOLOSUL COMUNITATII! MULTUMESC!

Raspuns:


Bună ziua,

Referitor la sesizarea dumneavoastră, vă comunicăm ca echipajele Poliţiei Locale aflate în teren au în atenţie aspectele prezentate şi îndepărtează cu fiecare ocazie persoanele surprinse scotocind în tomberoanele de gunoi de la punctele gospodăreşti. Prestarea unei activităţi în folosul comunităţii se face după reguli stricte, prevăzute de legislaţia în vigoare.

 

 

Cu stimă,

 

 

Director general,                                                     Şef serviciu,

ing.Găzdac C.Florin                                                 Blaga Sergiu

anonim 2013-03-22

Subiect:   strada

buna seara, as avea o intrebare d-lui primar , cand se va asfalta str. albatros???????????????????????

Raspuns:


Referitor la sesizarea dumneavoastră, vă comunicăm următoarele:

Reabilitarea şi modernizarea străzii Albatros, împreună cu alte 10 străzi de pământ, este inclusă într-un proiect cu finanţare europeană, titlul proiectului: „Creşterea calităţii vieţii şi asigurarea unor condiţii la nivel european prin regenerarea susţinută a zonei rezidenţiale Solidarităţii din Municipiul Satu Mare - Solidreg".

Municipiul Satu Mare deja a inițiat procedura de achiziţie pentru atribuirea contractului de execuţie lucrări privind acest obiectiv, acestă procedură se află spre final, urmând să fie atribuită lucrarea, semnat contractul de execuție și dat ordinul de începere a lucrărilor.

 

 

 

Şef Serviciu Investiţii,

ing. Szucs Zsigmond

 

 

Andrei 2013-03-11

Subiect:   Schimbare CI

Buna ziua. In curand imi expira cartea de identitate. Doresc sa va intreb daca pot primi numar de casa pentru o casa in constuctie (pe baza autorizatiei de consturctie), inainte de receptionarea imobilului, pentru a putea trece in noua carte de identitate adresa noua (as duri acest lucru pentru a nu mai fi necesar schimbarea CI in cateva luni dupa eliberarea acesteia in momentul in care imobilul va fi receptionat). Mentionez ca vecinul de vis-a-vis are numar de casa. Multumesc anticipat. Cu rescpect, Andrei, Satu Mare

Raspuns:


Se atribuie număr de imobil (teren cu sau fără construcţie) unei proprietăţi situate in intravilanul localităţii, adresa individualizată conţine denumirea străzii si numărul de ordine. Pentru atribuirea numărului de imobil actele ce trebuie depuse sunt : cerere, extras de carte funciară actualizat, plan de situaţie pentru imobilul a cărui adresă o solicitaţi, copie după cartea de identitate şi o chitanţă de 9 lei. Pentru schimbarea CI şi condiţiile ce trebuie îndeplinite pentru înscrierea adresei noi vă rugăm să vă adresaţi Serviciului de evidenţă a persoanelor Satu Mare.

 

 

 

Şef birou,

Ing. Florian Mirela