Zutphen - Olanda

 

PREZENTARE

  • Oraşul Zutphen, având o populaţie de aproape 32.000 de locuitori, nu este un oraş mare. Totuşi, pe lângă peisajul său splendid, are un punct de atracţie unic. Plimbarea pe malul râului Ijssel oferă multiple posibilităţi de a te bucura de frumuseţile relaxante ale acestui râu. Împătimiţii de artă şi istorie sunt pe deplin satisfăcuţi de cele două muzee: Muzeul Municipal, cu colecţia sa de artefacte şi Muzeul Henriette Polak, cu colecţia sa de artă modernă. Colindând oraşul vechi, întâlneşti o amplă varietate de clădiri istorice.
  • Unică este Librije, frumoasa bibliotecă de manuscrise legate, o bineconservată bibliotecă, datând din secolul XVI., construită pe structura Bisericii Walburg.

 

Autorităţile municipale se străduiesc să facă viaţa locuitorilor cât se poate de plăcută. Oraşul investeşte în viitorul său nu există doar planuri urbanistice pentru locuinţe, ci şi planuri pentru a crea noi zone industriale.
De la Martinetsingel se poate admira înfăţişarea oraşului de la începutul Evului Mediu. Vechiul zid al oraşului se păstrează în toată splendoarea sa iar în spatele lui se află acoperişurile pitoreşti ale caselor vechi. Tot aici se găseşte Turnul Drogenaps, datând din 1446. Un alt obiectiv captivant, martor al trecutului glorios, este ruina Berkel, din Piaţa Hagepoort.

 

 

 

                               

 

 

 

SERVICII

  • Datorită importanţei sale ca centru regional, Zutphen are o mare varietate de magazine specializate. Oraşul este faimos pentru pieţele sale, cu program în zilele de joi şi sâmbătă iar centrul oferă excelente posibilităţi de cumpărături. Vizitatorii energici au la dispoziţie suficiente posibilităţi de a face sport iar sporturile de apă sunt, de asemenea, disponibile. O zi la Zutphen poate fi încheiată printr-o vizită la teatru, cinematograf sau la unul din numeroasele restaurante şi cafenele. Există totodată, la îndemână, multiple posibilităţi de educaţie.
  • Oraşul se mândreşte cu instituţiile sale regionale, precum Camera de Comerţ, Serviciul de Protecţie a Consumatorului, Forţele de Muncă. Mai mult, Zutphen este un centru jurisdicţional districtual.
  • Zutphen este situat între Râul Ijssen şi Canalul Twente. Râul Berkel străbate centru oraşului. Aceasta nu este o coincidenţă, deoarece în trecut, apa era esenţială pentru comerţ.
  • Zutphen este înconjurat de variate regiuni având o deosebită frumuseţe naturală şi valoare istorică şi culturală, precum Akhterhoek, Twente, Overijssel, Range, Salland, Weluwe.
  • Oraşul este uşor accesibil, beneficiind de importante legături (drumuri, căi ferate şi navigabile), ceea ce constituie un motiv în plus pentru a vizita acest frumos oraş.


http://www.zutphen.nl

 

 

 

 

 

 

Înapoi