Plata online

     Se aduce la cunoștința cetățenilor că Municipiul Satu Mare este înrolat în S.N.E.P. (Serviciul Național Electronic de Plați) prin portalul de plăți on-line www.ghiseul.ro.
Persoanele fizice plăti on-line prin acest portal impozite și taxe locale datorate bugetului Municipiului Satu Mare.
     Se aduce la cunoștința contribuabililor persoane fizice, că au sosit parolele pentru plata electronică a impozitelor și taxelor locale. Cei interesați pot ridica acestea de la sediul Direcției Impozite și Taxe Locale, 440012 Satu Mare, P-ţa Romană, parter bloc D8, de luni până vineri între orele 9-15. Pentru obținerea credențialelor Serviciului Național Electronic de Plăți (S.N.E.P.) on-line cu cardul bancar, contribuabilii, persoane fizice trebuie să prezinte actul de identitate.
     Contribuabilii persoane juridice, deocamdată, nu se pot înrola în S.N.E.P.

       Mulţumim pentru înţelegere.

 

 

Cum puteţi plăti taxele şi impozitele locale

în Municipiul Satu Mare?

 

Click pentru a vizualiza principalele conturi deschise la Trezoreria Satu Mare

 

1.Plata electronică :

           Contribuabilii doritori să-şi achite impozitele şi taxele locale prin mijloace eletronice, trebuie să solicite Direcţiei Impozite şi Taxe Locale un cod de acces. Solicitarea se va face prin completarea unui formular de cerere , pus la dispoziţie, în mod gratuit , de catre Directia Impozite şi Taxe Locale Satu Mare. Aceasta va trebui depusă personal de către solicitant, conform legi , la secretariatul Direcţiei Impozite şi Taxe Locale Satu Mare , in vederea inregistrarii, doar dupa ce a fost depusa cererea , contribuabilul va primi în decurs de maxim 48 de ore codul de acces pe care-l poate ridica de la secretariatul Direcţiei Impozite şi Taxe Locale Satu Mare. Cu ajutorul acestui cod poate accesa prin intermediul internetului baza de date proprie privind impozitele şi taxele datorate la bugetul local (debite datorate, plăţi efectuate).

Dintre modalităţile de plată electronică , se poate opta  pentru achitarea impozitelor şi taxele locale prin una din  urmatoarele variante :

  • prin intermediul E.F.T.P.O.S., (cititor de carduri) care sunt instalate la ghisele Directiei Impozite şi Taxe Locale;
  • încurând prin intermediul A.T.M.-urilor (Bancomate), cu menţiunea că în acest caz se va putea plăti doar impozitul pe clădire , pe teren şi taxa asupra mijloacelor de transport. De asemenea acestea se vor putea achita la A.T.M. – urile din reteaua bancară, după ce s-a încheiat o convenţie cu banca de către contribuabil în acest sens.
  • Prin intermediul internetului, (Internet Banking) se vor putea achita impozite si taxe, doar în urma incheierii unor contracte de către contribuabil cu o bancă transferând sumele datorate in conturile deschise la Trezoreria Satu Mare după cum urmează:


        Codul de inregistrare fiscală a Municipiului Satu Mare este: 4038806 pe care vă rugăm să-l treceţi pe ordinele de plată pentru a efectua o plată validă.

2. Prin virament bancar în conturile sus menţionate.

3. Plata cash la casieriile Direcţiei Impozite şi Taxe Locale Satu Mare.,

P-ţa Romană Bl D8 parter.

Site-ul primariei este actualizat zilnic , astfel incat o plata efectuata va aparea  ca fiind descarcata din totalul impozitelor si taxelor pe care un contribuabil le are de achitat , in cel mult 24 ore de la data primirii extrasului de la Trezoreria Satu Mare.

Fișiere atașate

Înapoi